  | 
          
               
                | Detalji | 
               
               
                | Šifra: | 
                0113008  | 
               
               
                | Projekt: | 
                Modeliranje i optimiranje procesa zamrzavanja hrane  | 
               
               
                | Područje: | 
                Biotehničke znanosti  | 
               
              
                Prosudbena 
                  skupina:  | 
                Prehrambena tehnologija | 
               
               
                | Glavni 
                  istraživač: | 
                 
                    Dragan Kovačević | 
               
               
                | Ustanova: | 
                Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek  | 
               
               
                | Ključne 
                  riječi:  | 
                konzerviranje hrane zamrzavanjem, optimiranje krioprotektora, entalpija denaturacije proteina, termofizikalna svojstva hrane, metode termičke analize, konduktometrija, računalna analiza slike, metoda odziva zvučnog impulsa, matematički modeli  | 
               
               
                | URL: | 
                 
                   http://www.ptfos.hr  | 
               
               
                | E-pošta: | 
                Dragan.Kovacevic@ptfos.hr  | 
               
               
                | Telefon: | 
                031-224-300, 031-224-324  | 
               
               
                | Suradnici: | 
                 
                  
  
    | Damir Magdić    | 
    Istraživač | 
   
  
    | Jasna Kordić    | 
    Istraživač | 
   
  
    | KREŠIMIR MASTANJEVIĆ    | 
    Znanstveni novak | 
   
 
  | 
               
               
                Znanstvena 
                  bibliografija: | 
                http://bib.irb.hr/lista-radova?sif_proj=0113008 | 
               
               
                | English | 
               
              
                | Project Title: | 
                  | 
               
              
                | Area: | 
                Biotechnology  | 
               
              
                | Peer review group: | 
                Food Technology  | 
               
              
                | Institution: | 
                The Faculty of Food Technology, Osijek  | 
               
              
                | Keywords: |  
                Food preservation by freezing, cryoprotector optimization, protein denaturation enthalpy, thermophysical properties of food, thermal analysis method, conductometrics, digital image analysis, acoustic impulse response method, mathematical models  | 
               
              | 
            |