zProjekti
zProjekti
Tražilica
ZNANSTVENI PROJEKTI 2024-5-6
zProjekti Rang lista prihvaćenih znanstvenih projekata
Lista prihvaćenih znanstvenih programa
Liste prihvaćenih znanstvenih projekata
Arhiv projekta
(2002. - 2005.)
Pretraživanje arhiva
(2002. - 2005.)
Arhiv projekata
(1996. - 2002.)
Pretraživanje arhiva
(1996.-2002.)
Svibor (1990.-1995.)
Prosudbena skupina: Prehrambena tehnologija, Biotehnologija
Redni broj Voditelj Naziv projekta
21. Zlatko Kniewald Nekliničke metode ispitivanja tvari iz okoliša na stanicama sisavaca i riba
22. Desanka Rade Stabilnost ulja i bioaktivnih spojeva u ulju tijekom prerade i skladištenja
23. Damir Ježek Pripremanje sirovina i određivanje teksturalnih svojstava prehrambenih proizvoda
24. Jasna Kniewald Endokrino-aktivne supstancije u hrani i oštećenja reproduktivnog sustava
25. Vinko Krstanović Unapređenje zdravstvene sigurnosti u proizvodnji i preradbi žitarica
26. Senadin Duraković Mikotoksini u namirnicama i krmi na području R.Hrvatske
27. Davorin Bažulić Utjecaj ostataka malahitnog zelenila i mikotoksina na sigurnost hrane
28. Đurđa Vasić-Rački Biokatalizatori i biotransformacije
29. Drago Šubarić Razvoj novih modificiranih škrobova i primjena u prehrambenoj industriji
30. Bernarda Šeruga Prijenos topline i toplinska svojstva pri procesiranju hrane
31. Andrija Pozderović Unapređenje procesa proizvodnje hrane
32. Blaženka Šebečić Funkcionalna hrana-dijetetski proizvodi na bazi žitarica
33. Sandi Orlić Funkcionalna analiza i molekularna karakterizacija vinskih kvasaca
34. Nada Vahčić Bioaktivne komponente u hrani - promjene uzrokovane pripremom i čuvanjem
35. Tomislav Lovrić Biotehnološki parametri proizvodnje vrhunskog dalmatinskog desertnog vina-prošek
36. Ingrid Bauman Karakterizacija i određivanje stupnja izmiješanosti praškastih materijala
37. Srećko Tomas Modeliranje i simuliranje procesa sušenja i ekstrakcije u proizvodnji hrane
38. Višnja Katalinić Prirodni izvori resveratrola i njegov sinergijski učinak s drugim polifenolima
39. Jovica Hardi Funkcionalna svojstva raznih vrsta mlijeka i sirutke fermentiranih probioticima
40. Mara Banović Stabilnost bioaktivnih sastojaka grožđa i vina
21 do 40 od 45

Predočene rang liste projekata donijele su Prosudbene skupine, a sačinjene su prema bodovnom sustavu utvrđenom od strane istih. Zbog razlike u materijalnim troškovima prijavljenih projekata i specifičnosti znanstvenih područja, polja i grana, redoslijed na rang listi ne odražava visinu sredstava predviđenih za financiranje projekata.

Natrag